Lär dig utöva Lymfpromenader

Kursen är tillgänglig för dig online.

Nu för tiden ägnar vi en stor del av dagen stillasittande både i arbetslivet och hemma. Vi måste röra på oss för att vår muskelpump ska röra på sig, det behövs för att hålla igång lymfsystemet och lymfstationer. För mycket stillasittande kan skapa ett tryck på vävnader och låser flödet till ljumskarna. När du sitter mycket tycker du ihop både bröstkorg och diafragman så det blir svårare att få in tillräckligt med syre i lungorna och transportera bort slaggprodukter. Jobbar du mycket med armarna är det lätt att du drar upp axlarna och bromsar avflödet i nyckelbensgroparna. Hela din kropp behöver röra på sig. Studier har visat att vi när vi är stilla för mycket kan det det även bli obalanser i näringsintaget.

Många faktorer som påverkar ditt lymfsystem och näringsupptag, vilket kan leda till ett försvagat immunsystem 

Det vi stoppar i oss är inte som förr. Det mesta är processat och kan innehålla kemikalier som kroppen inte är van att hantera. Ämnen som måste filtreras bort gör att lymfsystemet blir mer belastat. Vi kan därför reagerar lättare, få allergier, autoimmuna sjukdomar etc. Och i takt med att vi rör oss mindre blir det en ond cirkel. Det gäller att vara aktiv nu än förr då maten är som den är och det är inte alltid lätt att välja bort diverse besprutningskemikalier vare sig på frukt och grönt eller antibiotika om man äter kött och mjölkprodukter importerat från andra länder. Maten blir en belastning både i tarmar och vävnad.

Ett bra sätt att ta dig ut i naturen, går bra att kombinera med din hundpromenad.

Lymfpromenader går utmärkt att göra om du känner att du vill börja träna eller komplettera din befintliga träning. Lymfpromenaden är lätt att utföra dagligen och det tar inte så mycket tid. Du får resultat genom göra detta minst 2-5 gånger per vecka. Att ta en vanlig promenad är bra för lymfsystemet, men med Lymfpromenaden kan du underlätta bortforslingen av lymfvätska ytterligare. Vid mindre belastning får du automatiskt ett starkare immunförsvar. Du kanske till och med går ner i vikt. Så här kan övningarna se ut

Kursen för att lära dig utöva lymfpromenader är helt på distans, den är web-baserad, du utövar övningarna helt i din egen takt. Med stöd av erfaren kursledare genom videomöten samt kursen på lärplattformen så kommer du snabbt igång! Du får dessutom ett praktiskt träningsarmband som du alltid kan ha med dig.

Lymfpromenadprogrammet är sammansatt av Med. Lymfterapeut & Leg. Arbetsterapeut och programmet följer en lymfologisk ordning för bäst effekt.

Källa: Ergonomica- By the C