Hälsa

Känner du dig låst som egenföretagare?

Jag upplevde mig fastlåst trots eget företag.

När jag startade min yrkeskarriär så var jag anställd. Så skönt, en trygghet men ändå en frihet under ansvar. Tyvärr tappade jag gnistan och försökte hitta en lösning på problemet. Det gjorde jag! Jag och en vän startade eget och tänkte att det är lösningen. Att styra min egen tid precis som jag vill…

….Men ju längre tiden gick så tappade jag friheten över min fritid. Jag blev styrd av hög- lågsäsong och jobba när det passade för mina kunder att komma. Dessutom allt runt omkring som man också måste göra i ett företag som bokföring, samtal, hemsida, personalansvar, städning, marknadsföring. Vi gjorde mycket själva för att allt kostar ju pengar och då var vi ju tvungen att jobba mer, men det var inte planen från början. Att vara egenföretagare är ju också frihet under ansvar förutom att ansvarsbiten blir mycket större. Man blir ansvarig för sin lön, sin ledighet (om man ens är ledig någon gång) man måste leverera varje dag, se till att ekonomin fungerar osv Men helt ärligt har jag träffat få egna företagare som INTE alltid jobbar…Man vill ju liksom ha friheten och fritiden….istället blir det en ond cirkel

Åren gick och jag behövde en förändring. Ekorrhjulet snurrade med jobb och vardagspussel. Av en slump kom jag i kontakt med ett företag som erbjuder frihet och en extra inkomst inom network marketing. Nyfiken men mycket skeptisk, tänkte att om detta funkar så är det min utväg Men det kan du läsa mer om här.

Men jag hade ändå en känsla av att vara låst…svårt att förklara…

Nu ska jag berätta en hemlighet… i maj var jag på en utbildning och där skulle vi göra en övning. Vi skulle skriva ner ett stort mål och sätta ett stopdatum för det. Detta är inte så många som vet om men jag skrev på den lappen att innan 1/1 2023 så ska jag jobba med något annat än som frisör. Tiden gick och efter en turbulent sommar så tog jag kontrollen över mig själv och mitt liv. Vi har bara ett liv och jag bestämde mig för att avsluta min frisörkarriär och hips vips har jag börjat på mitt nya jobb. Vet du vad…. Jag har ALDRIG känt mig så fri som jag gör nu!

Jag älskar det jag gör och jag älskar min nya frihet! Nu har jag en större möjlighet att jobba med det jag verkligen brinner! Jag brinner för att hjälpa andra till att må bättre och göra livsstilsförbättringar. Nu menar jag inte att alla ska lägga ner sina egna företag och bli anställda men tänk istället smart. Att ha ett eget företag där någon annan sköter fakturering, lagerhållning, leveranser, viss marknadsföring, utbildning (både inom sverige och världen) och allt endast för 220kr. Det är det investeringen är för att få ditt portabla minikontor. Nu snackar vi att jobba smart!

Jag har fortfarande mitt egna företag men nu är jag inte lika styrd och låst av andras önskemål och tider. Nu kontrollerar och disponerar jag min tid på bästa sätt. Den här känslan kom till mig under veckan och har fått det bekräftat av andra kollegor som berättar exakt samma sak. Det egna företaget inom framför allt frisör- och skönhetsbranchen skapar ofta mer jobb än önskat. Tänk istället att hitta en branch inom hälsa som verkligen skapar frihet, där du har möjligheten att hjälpa dig själv och även andra! Jag har lösningen på ditt problem

Vi hörs, kram / Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s