Hälsa

Minska din trötthet

När vi är stressade, sjuka eller drabbas av ett slags trauma så påverkas vår kropp på många olika sätt. Ett exempel är att du har kanske reagerat på att ca tre månader efter du varit med om något tappar du ofta mycket hår. Det beror till stor del på att när din kropp utsätts för stort eller litet stresspåslag så förbrukar du mycket (eller allt) av dagens intag av B-vitaminer som är viktiga för bland annat håret. (Det kan du lyssna mer på här där jag berättar om hur håret påverkas av näringsbrister)

B-vitamin är en av de flyktigaste vitaminer och du måste ständigt fylla på med mer antingen Genom kosten eller med hjälp av ett B-vitaminkomplex. Den mat du äter under dagen förser dig i bästa fall med det dagliga rekommenderade intaget, men när du stressar, röker, tränar, är med om ett trauma, blir förkyld eller sjuk på något vis så bör du fylla på mer för att många av dina kroppsliga funktioner ska fungera optimalt.

Har du koll på vad b-vitaminer gör för din kropp och hälsa? Vi vänder på det istället…

Upplever du ibland en trötthet utöver den ”vanliga” Har du upplevt försämrad koncentration, dålig aptit. Tappar du mycket hår, känns huden matt och ”glåmig” Du kanske har har eksem/ utslag eller lätt får munsår. Upplever du dig deppig eller har andra psykiska störningar. Du kanske har försämrat immunförsvar, hjärt/- kärlsjukdom eller neurologiska rubbningar. Du upplever att ditt minne har blivit sämre. Har domningar, stickningar eller en brännande känsla i händer och fötter. Allt detta kan faktiskt bero på att du har en liten eller stor brist på B-vitaminer. Många av våra b-vitaminer behöver även varandra för att kunna samarbeta!

Ett b-vitaminkomplex är bland annat bra för din energiproduktion- du minskar alltså din trötthet naturligt. Även bra för din aptit och metabolism. Du behöver till exempel B2, B5 & B3 för att omvandla kolhydrater, fetter och proteiner till energi. B-vitaminer behövs för din hud, ditt hår och dina naglar. Även ditt nervsystem och immunsystem behöver B-vitaminer för att fungera optimalt. B12 behövs för bildningen av blodkroppar och cellernas metabolism.

Här kan du läsa mer om varför vitaminer och mineraler är så viktiga för våra kroppar

Fördelar med B-vitaminkomplex

Varje dag tar jag ett b-vitaminkomplex som innehåller 8 viktiga b-vitaminer samt en brunalg som har en typ syrebärande förmåga som liknar hemoglobinet i blodet. Den gör att syreupptagningsförmågan ökar och även cellernas förmåga att tillverka energi ökar. Jag upplever att tröttheten försvinner, huvudvärken minskar, hjärndimman lättar och energin håller sig bättre över dagen. Alla b-vitaminer är vattenlösliga så jag kan fylla på flera ggr under dagen. Jag fyller på flera gånger om dagen

Jag träffar många i mitt jobb som drabbats av trötthet både fysiskt och mentalt, värk i muskler och huvud, domningar och svårigheter med minnet och koncentration….som kanske påminner om en utmattning. Det jag har sett och hört själv av vänner och klienter är att extra näring kan bidra till att komma ut ur den ”bubblan”

Det kan ju vara värt att testa en liten burk fylld med energi och kärlek- B-vitaminkomplex

Dessa vitaminer kan bidra med mer energi och en allmänt bättre livskvalitet att orka ta hand om dig själv. Här berättar jag lite mer om det

Du kanske till och med vill testa ett paket med optimal näring, dvs vitaminer och mineraler för hela kroppen, även för en orolig mage. Läs mer och beställ här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s