Hälsa

3 snabba frågor…..

till min make om livsstilsprogrammet/ kuren.

Vi har nu under 28 dagar ätit under ett strikt men enkelt kostschema. ”Kuren” eller Livsstilsprogrammet (kärt barn har många namn) pågår under 3 månader. De första 28 dagarna är mest intensiva och det händer mest med kroppen, med vikten och välmåendet. Här hittar man får verktygen till att äta bra mat lagad från grunden. Vi svälter oss verkligen inte utan vi äter mycket mat varje dag. Vi kände båda i december att vi ”soffat” till oss rejält senast tiden och speciellt nu i pandemitider. Min man upplevde sig trött och jag kände mig också trött, men mest av allt så ville jag gå ner de 4 kg jag ”lagt” på mig under hösten….

Här kommer 3 snabba frågor till min man Conny om livsstilsprogrammet/kuren.

Varför har du gjort livsstilsprogrammet/ kuren?

För att bli piggare och starkare både fysiskt och psykiskt.

Har du varit hungrig under tiden?

Nej verkligen inte. Vi äter 4 mål mat om dagen, mycket mat med proteiner som ägg, kyckling, tofu, viltkött och alla slags ovanjord grönsaker, Jag har nästan blivit kålberoende;) Vi har minskat mängden salt rejält under dessa dagar och uteslutit allt socker. Så sötsuget är helt borta. Jag har inget behov av sötsaker och alkohol. Vi lägger självklart till näringsprodukter varje morgon och kväll i form av vitaminer och mineraler för att stötta kroppen.

Vad har du upplevt för effekter och resultat?

Jag känner mig mycket piggare och känner mig ”klarare” i huvudet. Mer energi till att göra saker inte bara hamna i soffan efter jobbet. Jag har inte gjort det för att gå ner i vikt. Står på samma vikt som innan. Intresset för matlagning har ökat och nyfikenheten för att testa nya maträtter.


Men jag då…vad har jag upplevt för effekter? Förutom att jag tappat de 4 kilon på de första 28 dagarna så känner jag mig mycket piggare och mer alert i knoppen. Känner mig smidigare och fastare i kroppen. Energin är på topp och motivationen att vi ska hålla våra nya rutiner är ännu starkare.

Bakgrund till livsstilsprogrammet

Norrmannen Aage Stenseth är den som har utvecklat det här livsstilsprogrammet tillsammans med amerikanska forskare som samarbetar med NASA. Det bygger ursprungligen på ett program från NASA som har använts till astronauter.

Aage är en välutbildad man inom traditionell kinesisk medicin och skolmedicin mm. Han har drivit olika skolor i alternativmedicin i Norge och han har många års erfarenhet och goda kunskaper om hälsa och om hur vår organism fungerar biokemiskt. Han har utvecklat detta fyra veckors livsstilsprogram som har löst hälso- och viktproblem för många människor som tidigare i livet prövat mängder av olika dieter och som varit beroende av skolmedicinen för högt blodtryck, högt kolesterol, förhöjda värden av triglycerider och ostabilt blodsocker. Många har även fått mycket positiva effekter på hormonella obalanser. Med denna livsstil har de även efter avslutat ”program” kunnat hålla sin vikt.

Livsstilssprogrammet består av väldigt lite kolhydrater, lite fett och mycket protein. Maten kan köpas i vanliga butiker. Vi integrerar också väldigt specifika och unika näringstillskott som är vattenlösliga och som därför tas upp bättre än konventionella tillskott man köper i handeln. De är patenterade och har dokumenterad verkan. Utan dessa näringsprodukter kan denna diet vara farlig för hälsan. Produkterna bidrar till att de metaboliska processerna fungerar optimalt, att avfallsämnen utsöndras och att vi behåller vår energi. Många får dessutom extra energi under programmet. De säkerställer också att vi inte tappar vår muskelmassa.

De allra flesta som vill förbättra sin livsstil och uppnå en hormonell balans kan göra denna ”kur”. Även om du inte har behov av att gå ner i vikt kan du göra programmet. Aage säger – har du inte vikt att tappa går du heller inte ner mycket i vikt. Blodsockret balanseras och det sker en balansering av kolesterolet, vilket är väsentligt för hormonbalansen.

Här får du en introduktion till livsstilsprogrammet/ kuren

Vi fortsätter med programmet och håller oss till schemat under veckorna och på helgen kan vi lyxa till det med med lite gottigheter. Jag brukar göra denna storstädning 1 gång per år för att börja om från början, nollställa mina celler, vi är ju trots allt aldrig friskare än våra celler.

Här kan du läsa mer om näringsprodukterna vi använder oss av och även se vad andra tycker om dem

Häng med du med vettja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s