Hälsa

Hos frisören

Idag vill jag skriva ett inlägg vinklat från min roll som Frisör & Hälsoinspiratör. Jag har de två bästa jobben, så otroligt bra kombination det är. Jag är alltså Helhetsfrisör- inifrån & ut!

Jag utbildade mig till frisör för 24 år sedan och jag älskar mitt jobb lika mycket nu som tidigare. På senare år har jag lagt till lite mer inom hälsa eftersom håret speglar ju hur vi mår på insidan. Har kompletterat med två utbildningar från Bergklint education, bland annat en fördjupningskurs inom vitaminer & mineraler. Jag vill ge mina kunder det lilla extra för att få en god hälsa och ett välmående hår.

När du som kund besöker mig som frisör så får du som kund alltid en konsultation och rekommendation om en frisyr, färg och produkter som passar just dig. Jag som frisörer frågar alltid dig som kunder om dina önskemål och vad du själv gör med ditt hår. Stämmer det in på din frisör också?

Vid en konsultation så kollar jag alltid status på hårbotten- irritation, klåda eller andra problem.

-Vid en konsultation frågar jag dig som kund vilket schampo och balsam du använder- jag rekommenderar vad som passar dig och ditt hår och hårbotten bäst.

-Vid en konsultation frågar jag dig om stylingprodukter och rekommenderar de rätta för just ditt önskemål gällande styling

-Vid en konsultation rekommenderar jag alltid att se över ditt intag av vitaminer för ett välmående hår. Får du inte den rekommendationen av din frisör, hör av dig till mig för en kostnadsfri konsultation så återkopplar jag till dig via telefon, mejl eller messenger, det som passar dig bäst.

Frågan från kunden dyker alltid upp- jag tappar så mycket hår, vad beror det på? Får du som kund då rätt rekommendation av din frisör? Får du som kund veta att det är normalt att tappa ca 50 – 150 strån per dag. Får du informationen att ditt hår ofta speglar hur du mår på insidan. Jag berättar alltid för mina kunder att håravfall, torrt och livlöst hår kan bero på många olika saker. Tappar du mer än ”normalt” så kan stress vara en stor bidragande orsak. Även sjukdom, mediciner kan dränera oss på viktiga mineraler och vitaminer som ska främja håret. Torrt, frissigt, livlöst hår, torr eller klåda i hårbotten kan i den del fall bero på obalanser i kroppen. Även förklimakteriet och klimakteriet kan påverka ditt hår mer än du tror.

Orsaker till att du tappar hår

 • Stress- Livspusslet kan ställa till det för vårt mående, dränerar oss på viktiga B-vitaminer
 • Sjukdom/trauma
 • Mediciner- dränerar oss på vitaminer och mineraler
 • Klimakteriet- naturligt att håret förändras
 • Kosten- du får inte i dig den näring ditt hår behöver

Friskt hår börjar inifrån. Du har säkert hört flera gånger att B-vitaminer är bra för håret. Men visste du att när du stressar så förbrukar du stora mängder av b-vitaminer. Så det du får i dig via kosten kanske inte räcker hela vägen ut till håret eftersom du redan förbrukat dagsbehovet på grund av livspusslet. B-vitaminer främjar celltillväxten och det är viktigt för en välmående hårbotten och ett friskt hår. Vad mer behöver ditt hår för att må bra?

 • Biotin (B7) behövs för ett friskt och starkt hår och en frisk hud. Har du brist på biotin kan det leda till håravfall och torr hud
 • B 12 främjar hårväxten och brist på B12 kan leda till håravfall
 • Folsyra hjälper till att transportera näringsämnen till dina hårsäckar och det hjälper till att ett friskt hår kan växa ut.
 • A vitamin är viktigt för din celltillväxt och därmed också hårväxten. Brist på A vitamin kan leda till kluvna toppar och sprött hår.
 • C vitamin hjälper kroppens kollagenproduktion. Kollagen finns i din hud och i ditt hår så därför är vitamin c viktigt för ditt hår. Viktigt för ett sprött hår.
 • E vitamin är en antioxidant som skyddar mot fria radikaler som exempelvis föroreningar och avgaser. Denna påverkan bryter ner cellerna och därmed även håret. E vitamin har en slags uppbyggande effekt på hårstrået samt att den ökar blodcirkulationen och syretillförseln till hårsäckarna.
 • D vitamin hjälper till att främja en bra hårsäcksfunktion. Det finns forskning på att alopecia areata har en koppling till d- vitaminbrist.
 • Zink är bra för hårväxten. Brist på zink kan leda till håravfall också kan även kopplas till alopecia areata. Brist på zink kan även försämra ditt immunförsvar
 • Selen har en avgörande roll för ”underhållet” av ett hälsosamt hår. Selen skyddar håret mot fria radikaler, kan även döda svamp i hårbotten som kan orsaka mjäll. Brist på selen kan ge klåda, mjäll och håravfall.

Jag har länkat till de hårvitaminer som jag själv använt under många år. Jag ser även stora skillnader på många av mina kunders hår. Många av dessa vitaminer och mineraler har även andra hälsofrämjande effekter. De upplever själva att håret känns mer levande, fylligare, starkare och att de inte tappar lika mycket. Kom ihåg att du bör äta vitaminer och mineraler i minst tre månader innan du kan uppleva effekter och resultat. Det tar lite tid för kroppen att fylla sina näringsluckor och sedan ge håret den näring det behöver. Det finns inga quickfix- metoder. Ge dig tid och omsorg.

Tänk att din hårbotten är en förlängning på huden i ansiktet och i pannan, tar du hand om den på samma sätt?

 • Gör en skonsam peeling för hårbotten och håret. Tvätta bort rester från produkter och skapa en fräsch känsla i hårbotten.
 • Se till att din frisör rekommenderar rätt produkter som passar just ditt hår och hårbotten
 • Fyll på med rätt vitaminer och mineraler för en välmående hårbotten och ett starkt hår.
Ta hand om ditt hår!

Hoppas du har fått lite tips på vad som kan orsaka håravfall och ett torr, frissigt och slitet hår. Får du inte den hjälp du behöver av din frisör så kontakta mig via mej yvonneswayoflife@gmail.com

Fyra anledningar till varför jag rekommenderar dessa vitaminer för till ditt hår och ditt välmående:

 1. Effektfulla och av högsta kvalitet
 2. Fri frakt vid beställning över 500 kr
 3. 30 dagars öppet köp, du kan alltså testa produkterna i 30 dagar och uppfyller de inte dina förväntningar så returnerar du dem. Vilken hälsokostaffär eller apotek har det undrar jag?!
 4. Busenkelt att beställa via webbshop och de skickas från centrallagret i Ängelholm, innehållsförteckning på svenska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s