Hälsa

Viktigt på riktigt

Ibland är det alldeles för enkelt att slösa sin energi på att låta tankarna kretsa kring problem. Att fokusera så mycket på det negativa istället för det positiva. Ibland går vi runt och tänker på problem som kanske aldrig kommer att se. Det kan ju lätt dra ner stämningen och vårt välmående. Då upprepar vi negativa tankar varje dag och till och med hela tiden. Det gäller att programmera om våra egna tankar. Kan vara en utmaning, men det är viktigt att ta itu med det. Annars blir vi uppätna.

De flesta problem som maler runt i vårt huvud är sällan värda namnet om vi ser på dem med lite självdistans. Ett bra sätt att påbörja din omprogrammering är att direkt det kommer en negativ tanke, säg STOPP eller BRYT! Stanna upp och försök vända det till något positivt istället. Det kan ta lång tid och det kan bli en tuff resa men det är absolut värt det. Jag lovar!

De flesta negativa tankar är inte så viktiga egentligen. Fundera istället på vad som är viktigt på riktigt. Viktiga saker som får dig att känna glädje!

Ställ dig själv en fråga när det negativa tar plats i dina tankar. Ett förslag är: Är det verkligen så viktigt? Kan säga att i de flesta fall kommer svaret att vara: Inte så viktigt.

Kram/ Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s