övrigt, Hälsa, Träning

Lymfpromenad

Äntligen kan jag erbjuda dig kurser i Lymfpromenader.

Jag har utbildat mig till kursledare i Lymfpromenader. Det ska bli så roligt att komma igång med detta. Håll utkik för kommande kurser, både här i Skellefteå (med omnejd) och det finns även även en web-baserad kurs för dig som bor på annan ort. Du anmäler Anmäler dig till web-kursen genom att klicka här

Varför lymfpromenad?

Nu för tiden ägnar vi en stor del av dagen stillasittande både i arbetslivet och hemma. Vi måste röra på oss för att vår muskelpump ska röra på sig, det behövs för att hålla igång lymfsystemet och lymfstationer. För mycket stillasittande kan skapa ett tryck på vävnader och låser flödet till ljumskarna. När du sitter mycket tycker du ihop både bröstkorg och diafragman så det blir svårare att få in tillräckligt med syre i lungorna och transportera bort slaggprodukter. Jobbar du mycket med armarna är det lätt att du drar upp axlarna och bromsar avflödet i nyckelbensgroparna. Hela din kropp behöver röra på sig. Studier har visat att vi när vi är stilla för mycket kan det det även bli obalanser i näringsintaget.

Många faktorer som påverkar ditt lymfsystem och näringsupptag, vilket kan leda till ett försvagat immunsystem

Det vi stoppar i oss är inte som förr. Det mesta är processat och kan innehålla kemikalier som kroppen inte är van att hantera. Ämnen som måste filtreras bort gör att lymfsystemet blir mer belastat. Vi kan därför reagerar lättare, få allergier, autoimmuna sjukdomar etc. Och i takt med att vi rör oss mindre blir det en ond cirkel. Det gäller att vara aktiv nu än förr då maten är som den är och det är inte alltid lätt att välja bort diverse besprutningskemikalier vare sig på frukt och grönt eller antibiotika om man äter kött och mjölkproduktet importerat från andra länder. Maten blir en belastning både i tarmar och vävnad.

Ett bra sätt att ta dig ut i naturen, går bra att kombinera med din hundpromenad.

Lymfpromenader går utmärkt att göra om du känner att du vill börja träna eller komplettera din befintliga träning. Lymfpromenaden är lätt att utföra dagligen och det tar inte så mycket tid. Du får resultat genom göra detta minst 2-5 gånger per vecka. Att ta en vanlig promenad är bra för lymfsystemet, men med Lymfpromenaden kan du underlätta bortforslingen av lymfvätska ytterligare. Vid mindre belastning får du automatiskt ett starkare immunförsvar. Du kanske till och med går ner i vikt.

Så här kan övningarna se ut

Lymfpromenadprogrammet är sammansatt av Med. Lymfterapeut & Leg. Arbetsterapeut och programmet följer en lymfologisk ordning för bäst effekt.

Anmäl dig till web-kursen här

Källa: Ergonomica- By the C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s