Hälsa, Min resa, Okategoriserade

Årstidsbunden depression

Ungefär samma tid varje år så drabbades jag av skogsabstinens. Låter lite konstigt men jag tror jag vet varför.

Jag har haft årstidsbunden depression, eller ”Seasonal Affective Disorder” (SAD) Har alltid känt mig deppig på våren och istället levt upp på hösten. Tror minsann att det är därför skogsabstinens kommit med jämna mellanrum. Det är som att den velat säga något till mig. Att jag skulle ta mig ut i skogen för att återhämtning och samtidigt fylla på med d-vitaminer.

Den årstidsbundna depression kan faktiskt beror på d-vitaminbrist!! Jag började att dricka en kvällsdrink med d-vitaminer i december 2015 och våren 2016 var faktisk första gången jag inte kände mig vårdeppig!!
I 6 år har jag tagit extra d-vitaminer varje dag, året om!

Andra symptom som kan bero på d-vitaminbrist:

• allmän muskelsvaghet

• värk i muskler och diffus värk i skelettet

• Trötthet

• Benskörhet

• Depression

• Håravfall

Här kan du även läsa hur näringsbrister kan påverka ditt mående

Nu känner jag mig inte deppig på våren och jag älskar att vara i skogen. Nu blir jag så glad när skogen kallar, det gör så mycket gott för själen.

Vad väljer du, VÅRPEPP eller vårdepp?

Jag väljer vårpepp!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s