Min resa

Har du någonsin gjort en mental beställning?

Har du någon gång gjort en mental beställning? Alltså tänkt eller önskat något så mycket att du senare fått den serverad?

Min resa till en förändrad och förbättrad livsstil började för snart 4 år sedan. Eller det var då det sjönk in att den riktiga resan egentligen startade mycket tidigare…..

Jag och min kollega var på en föreläsning. En livscoach som pratade om mentala beställningar, tough love och gör det du är bra på. Häftigt att höra men svårt att få det att sjunka in. Min första känsla var: Men det här fixar inte jag, vad är jag bra på, vad brinner jag för? Det slutade iallafall med att vi anmälde oss till en kurs hos honom. Spännande!

Även då kändes det jobbigt. Du vet när man ska berätta om vad man är bra på. Hitta sin grej. Vi fick även göra ett personlighetstest, väldigt intressant. Jag är en ganska grön person, med litet litet inslag av rött och gult. Trygghet och bekvämlighet är bra!

Han var brutalt ärlig, gör si och gör så. Gör mentala beställningar! (Fattade inte riktigt den biten) Ha hög energi! (Hur kan man ha det. När jag bara hade energi att sköta livspusslet) Rensa ur saker eller personer som tar din energi. Okej saker kan jag rensa bort, det är en lättnad. Men det andra kändes jobbigt. Jag hörde vad han sa men hade inte energi eller motivation att ta itu med resten. Det jag verkligen tog åt mig var att göra saker direkt. Inte skjuta på det. Bara gört! Det vardagliga rullade på, företaget rullade också på. Men coach Örjans ord följde konstigt nog med på vägen. Frågan som kom upp då och då var: Ska det vara så här? Eller är det något vi kan ändra på?

En process startades igång, omorganisationer på företaget. Det blev så mycket bättre. Resan hade börjat!

Nu har jag äntligen förstått vad han menar med mentala beställningar. Det är ju det som jag har jobbat med de senaste 4 åren. Sätt mål och hitta ditt varför! När du satt ditt mål och konstant tänker på hur du ska nå det. När du är redo så kommer det serverat. Fantastiskt!! Äntligen har jag förstått vad coach Örjan menade.

Min hjärna har inte varit mottagligt för förändringar eller självutveckling. Rädsla för att gå utanför tryggheten och komfortzonen. För snart fyra år sedan började jag med näringsprodukter. De har fyllt mina näringsluckor och gett mig mer energi och nyfikenhet till att våga sticka ut foten utanför tryggheten. Häftigt! Allt har en mening. Jag har till och med hittat det jag är riktigt bra på, det jag brinner för! Jag är bra på att sprida hög energi, glädje och är en inspirationskälla för just dig.

Nu gör jag ofta mentala beställningar. När jag är redo så kommer det serverat!

Några tips till dig som vill påbörja en ny resa:

  • Rensa bort onödiga saker eller kläder
  • Umgås inte med människor som får dig att må dåligt
  • Se över din jobbsituation. Kan du förändra den till det bättre?
  • Gör saker som du mår bra av!
  • Gör en mental beställning, Sätt ett mål eller ha en dröm.

Min resa är inte slut än. Den har just börjat….igen…..

Kramar/ Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s