Träning

Nej, jag har inte alltid haft viljan att testa nya saker

Har ofta fått frågan: ”Har du alltid varit som du är nu, energirik och villig att testa nya saker?”

Svaret på den frågan kom ganska snabbt utan betänketid. Svaret är NEJ, jag har inte alltid haft viljan att testa nya saker. Jag har varit väldigt bekväm när jag tänker tillbaka. Inte speciellt taggad på att utmana mig med saker utanför min komfortzon. Det ska vara lugnt och tryggt. Så vill jag fortfarande ha det men det finns mer utrymme för utmaningar. Har tidigare sagt nej till mycket, Ibland är det sunt att säga nej! Men för mig har det blivit en personlig utveckling genom att jag säger ja till mer saker.

Min resa mot mer äventyr började för lite mer än 3 år sedan. Nyfikenheten att utmana mig själv och att testa nya saker kom efter jag började ta mitt näringstillskott. Att fylla näringsluckorna gav mig inre lugn och oron för nya saker försvann. Allt löser sig liksom!

Att jag skulle passera 40 år för att förstå att jag mår bra av att utmana mig själv, fast med försiktighet. Bara gört! Hur fel kan det bli?

En bekant till mig utmanade mig att under 14 dagar göra ingenting i 15 min varje dag. Plättlätt tänkte jag! Har inga problem att chilla. Det jag inte tänkte på var att jag inte fick se på tv, mobil, inte läsa eller lyssna på ljudbok. Okej, jag skulle alltså meditera. Hur svårt kan det vara? Antog utmaningen men efter dag 4 fick jag avbryta. Jag fixade inte att vara stilla och lugn utan intryck under 15 min. Då är det illa!

Fick mig en rejäl tankeställare. Måste ta itu med min mindfulness. För att komma igång med det så började jag att yoga varje dag i endast 5- 8 min. Startade med kvällar och ibland även på morgonen. Det har tagit lång tid innan jag börjat uppskatta yogan. Lätt att tankarna försvinner iväg på annat. Notera tankarna och låt dem gå vidare.

Mitt tips är att stänga in sig själv i ett mörkt rum med svag belysning. Tyst och stilla. Ibland har jag hörlurar för att skärma av allt ljud och bara höra vågbrus eller liknande. Har hittat en app som är superbra, timerfunktion och musik. I början notera störningsmomenten och låt de passera. Nu räknar jag mina andetag, för att slippa bli störd. 1 andas in och 2 andas ut osv… Funkar superbra!

Jag älskar min kvällsyoga!Ser fram emot den varje kväll. Enkla övningar som gör en mer avslappnad.

Kvällsyoga

Morgonyogan startar igång kroppen på ett skonsamt sätt.

Morgonyoga

Jag har yogat nästan varje dag i 3 månader och det har gjort mycket för min ömma rygg och axlar. Känner inte av de trötta ryggmusklerna längre. Hållningen har blivit bättre, är inte lika stel i nacken.

De senaste 3 åren har varit en resa inom självutveckling. Har hittat nya positiva sidor hos mig själv och har lärt mig vad jag ska göra med negativitet som finns runt om mig. Har insett att det jag behöver just nu är att känna lugnet och att tänka till lite mer innan jag säger ja till utmaningar.

Nu skulle jag med glädje anta utmaningen att under 14 dagar meditera 15 min varje dag!!

Hoppas jag kan inspirera dig till att testa yoga. Bara 8 min av din dag, det kan göra susen för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s