övrigt, Hälsa

Andas i fyrkant

Har du testat att andas i fyrkant någon gång?

Jag har aldrig hört det uttrycket tidigare. Det låter ju lite kul. Andas i fyrkant! Hur gör man det?

När jag började yoga så ville jag utforska olika andningstekniker. Har provat mig fram till något som funkar för mig. Att räkna när man andas funkar bra. 1 andas in, 2 andas ut osv….jobbiga eller stressande tankar försvinner. Så är det även nu när jag kommit på fyrkanten.Jag är inte flygrädd men tycker det är väldigt obehagligt när det är skumpigt och hoppigt. Speciellt när jag inte har min man bredvid, ingen hand att krama och svetta ner. Känns lite skumt att klamra mig fast vid mannen som sitter bredvid mig just nu.

Testade att andas i fyrkant. Så här gör jag:

Blundar och föreställer mig en fyrkant placerad på min mage, mitten är naveln. Börjar andas i det övre högre hörnet. När jag andas in för jag tanken till vänstra övre hörnet. Håller andan samtidigt som tanken går neråt till det nedre vänstra hörnet. Andas ut och för tanken till det nedre höra hörnen och håll andan till du kommer till start igen. Låter snurrigt, men när man fått kläm på det så funkar det verkligen! Tankarna fokuseras på andningen istället för det som är jobbigt. Din fyrkant sitter eller är kanske placerad på ett annat ställe. Gör vad som funkar för dig.

Att andas i fyrkant hjälper dig att slappna av. Hjärtat slår lugnare och andningen blir djupare. Det finns hur många tekniker som helst och du kanske har någon favorit?

Nu känns flygningen mer behaglig och mer avslappnad.

Sköt om er och andas lugnt!

/Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s