övrigt

Rensa bort energitjuvarna!

Min energinivå är för det mesta väldigt hög. Säger ja till nästan det mesta. Men ibland tar det bara stopp.

Det är inte alltid energin är på topp. Ingen större motivation till träning, matlagning eller utmaningar. Förklaringen är helt enkelt att jag står just nu i mitten av en virvelvind. Runt om mig händer det saker som jag inte kan påverka men det påverkar mig negativt iallafall.

Eller det kanske jag har om jag tillåter mig själv att leta lite djupare. I samma veva som kalendern fylldes på med otroligt många aktiviteter så försvann energin och motivationen. I ett rasande tempo planerades hela våren in. Nästan så att jag känner mig för inrutad, jag vill vara mer spontan, inte planera så mycket.

Det blir en ond spiral, ju mer ”måsten” gör mig mer stressad inombords och leder till att jag blir nästan lite handlingsförlamad.

Hitta en balans mellan ja och nej. Från att ha sagt ja till det mesta har jag istället börja säga nej lite oftare än tidigare. Det bästa är att hitta en balans. Säger nej därför att jag inte ska planera in mer i min kalender för att istället kunna säga ja! Nu ska jag och min familj stanna upp och ta tillvara på dagarna, njuta av nuet. Vi lever bara ett liv och det ska jag vårda!

Jag ska tillbringa mer tid i skog och natur. Vi går alla igenom olika faser i livet. Kanske chockade jag kroppen med näring som gav mig all energi och nu så verkar den behöva lugn och ro. Har kommit i gång med skogspromenader, yoga och meditation och det funkar superbra!

Jag tillåter mig mer tid för återhämtning. Återhämtning kan vara en mikropaus, en luchpromenad eller en löprunda. Återhämtning är olika för alla. Alla kan ta sig tid för en mikropaus på 5 min.

Rensar bort energitjuvar! Energitjuvar kan vara bla föremål, personer eller jobbsituationer. Jag gjort en 30-dagars utmaning att rensa bort saker som tar min energi. Så sjukt mycket onödigt man har i skåpar och utrymmen. Har även gått igenom annat som suger energi och kommer att göra något åt den situationen. En befrielse varje gång jag tar ett utrensningsbeslut! Bort med surdegarna!

Detoxar även insidan, det finns nog en del som belastar en negativt. Som tex socker och tungmetaller.

Energin är på väg tillbaka! Tack vare att jag investerar i mig själv och i min hälsa med optimalt av näring så finns grundenergin där, gäller bara att locka fram det lilla extra. De senaste tre åren har jag tagit ett näringstillsskott, som jag aldrig vill vara utan. Vill inte tillbaka till hur jag mådde tidigare!

Lyssnar på kroppen, är lyhörd. Vad behöver jag idag? Är det fart och fläkt eller lugn och ro? Vad behöver du?

Att vara i skogen ger energi

Nu vill jag dela med mig av mina 5 bästa tips på hur Du kan få tilllbaka din energi:

-Tillbringa till i skog och natur, samla energi

-Planera inte in mer i kalendern

-Hitta en balans mellan ja och nej

-tillåt dig själv tid för återhämtning och se till att du inte har näringsbrister

-Rensa bort alla energitjuvar så som saker, måsten, jobbsituationer och kanske det svåraste- personer

Ta kommandot över ditt liv!
Nu när du fått kontroll på en stor energitjuv så är det dax att se över andra delar i din livsstil. Tänk så härligt att slippa alla energitjuvar. Tänk om det fanns något som liksom kunde ge en extra spark i baken för att orka ta itu med ”surdegarna”  Det kanske låter övermäktigt men du kan vara lugn, här hittar du ett superbra kosttillskott som kan bidra till mer energi, bättre sömn och snabbare återhämtning. Länk till min hälsoshop 

Jag ser dagligen vad extra vitaminer och mineraler kan göra för ens välmående och hälsa. Här kan du läsa mer vad detta kosttillskott gjort för mig!

Ha en fortsatt fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s