Hälsa, Min resa

Sugen på något gott?!

Å vad jag är sugen på något gott!! En vanlig fras som hoppade ur min mun nån gång då och då. Eller en vanlig tanke som snurrade i mitt huvud. Du kanske känner igen dig?!

Gick igenom gamla bilder på mobilen och fick mig en aha-upplevelse. Bilden visar en helt vanlig helg för lite mer än tre år sedan. Visserligen skulle den helgen spenderas på ett älgpass med ingen att prata med. Vad gör man då? Jo mumsar på något gott.

Det är en så befriande att inte ha de ”sugenpånågotgott” ilen längre, självklart kan de komma men kroppen skriker inte efter sötsaker längre. Ska det bakas godsaker så blir det med andra alternativ till socker, som dadlar till exempel. Perfekt att använda som sötning.

Fruktremmar

No bake morotskaka

Lakritskulor


Mina bästa tips när sötsuget kommer:

– drick ett glas vatten

– ta några mandlar eller nötter

– läs innehållsförteckningen, då brukar suget försvinna;)

– bryt mönstret, gå en promenad istället för att ligga i soffan framför tv:n, vi har programmerat oss att det är då vi ska äta något gott.

– Ställ dig frågan: Vad tillför detta mig? Det brukar funka.


Vad jag har gjort för att minska sötsuget:

För mig försvann mycket av sötsuget när jag bestämde mig för att ta hand om min kropp. Såg till att ge mig själv rätt förutsättningar till att må bra, att komma i balans med vitaminer och mineraler. Ett stabilt blodsocker som inte triggar mig att trycka socker. Sötsuget försvann bara efter några månader!

Har även följt ett livsstilsprogram för att detoxa mig från allt salt och socker, bryta sockermönstret helt enkelt. Min matsäck ser aldrig mer ut som den gjorde då! Tar klokare och sundare beslut helt enkelt!


Mycket handlar om att ändra våra inprogrammerade vanor. Ändra vårt tankesätt. Kan vara svårt ibland. Sockerberoendet är inte alltid lätt att bryta sig ur.

Vill du veta hur du ska komma igång? Läs mer här

Vill du veta mer om kostschemat så kan du kika här eller här

Tveka inte att höra av dig. Kram/ Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s