Hälsa, Träning

Promenera mera!

Visste du att promenader är den bästa lösningen att dämpa ångest.

-För mig i alla fall.

Just nu vill jag verkligen peppa alla till dagliga promenader. Att gå 10.000 steg per dag.

Värlshälsoorganisationen rekommenderar att vi tar minst 10.000 steg per dag för att må bra. Det är många människor som rör sig alldeles för lite! Och framför allt i jämförelse till det dagliga matintaget. I fall du redan går 10.000 steg om dagen har du en bra vana och rutin.

Promenader hjälper mig otroligt mycket. Som till exempel i går när jag vaknade kände jag en konstig känsla i kroppen. Lite ångest känslor, visste inte om jag skulle gråta eller skrika. Det var bara en tryckande obehaglig känsla. Sagt och gjort, snörde på mig skorna och grabbade stavarna och började promenera. Jag bara gick och gick, i över en timme. Stannade även till i ett skogsparti och faktiskt kramade ett träd. Allt detta hjälpte, en lugnande effekt. Tillbaka i hemmet kändes allt mycket bättre. Tidigare hade det kanske resulterat i något slags självskadebeteende.

-Jag vet att promenader har en positiv effekt på vårt välmående!

-Jag vet att promenader och rörelse får oss att må bättre!

-Jag vet att vistas i skog och natur får oss att må bättre!

-Jag vet att du kommer att må bättre om du tar dig ut på dagliga korta eller långa promenader!

Jag vet även att jag kan inspirera och peppa dig till att promenera mera. Vi har alla olika förutsättningar, men alla steg räknas.

Promenera mera!

Vill du vara med i Promenad peppen så kan du Kika här!

Kram!/ Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s