Hälsa, Näring

Visste du detta om broccoligroddar?

Visste du att broccoligroddar innehåller mer sulforafan än färsk broccoli? Sulforafan är en antioxidant som skyddar dina celler från oxidativ stress.

Jag har alltid varit nyfiken på att testa grodda själv. Grodda frön från grunden.Beställde ett startkit med terracottalådor och fröer. Broccoli och rädisa. Upp till bevis!

Är det så enkelt som många säger? Jag är överbevisad! Det är verkligen enkelt att göra detta på egen hand istället för att köpa färdiga groddar. Det krävdes bara en ny morgonrutin. Så efter min dagliga vitamindrink är det dax att skölj och pyssla om groddarna. Det är så roligt att se att det händer så mycket för varje dag.

Dag 1
Dag 2
Dag 3

Dag 4

Efter 4- 5 dagar kan jag äta färska groddar, supergott. Du kan säkert göra på andra enkla sätt, men för mig passade det perfekt med ett färdigt kit.

Visste du att 57 g broccoligroddar ger samma mängd sulforafan som 1 kg färsk broccoli!

Sulforafan är en antioxidant som det finns rikligt av i färsk och rå broccoli. Tänk så mycket mer du får i dig av antioxidanten ifall du tar groddar istället.

Du kanske är precis som jag, intresserad av hälsosamma tips och ideér, att hitta inspiration till att stärka ditt eget välmående. Då kan jag tipsa om min gratiskurs hur du tar kommandot över ditt liv.
Det finns några delar som du behöver ha i balans för att hitta din way of life- alltså din balanserade och energifyllda livsstil. Du bör bland annat ha koll på kosten du äter, att du rör på dig dagligen, att du får rätt slags återhämtning och nu till den som jag anser är viktigast, näringen. Jag ser dagligen vad extra näring kan göra för ens välmående och hälsa. Det kanske låter övermäktigt men du kan vara lugn, du får all grundläggande information i denna kurs.

Smaklig måltid och grodda lugnt! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s