Hälsa, Min resa, Recept

Äggmoln

I bland måste man variera sig. Kokt ägg, stekt ägg eller omelett. Äta ägg till kvällsmat kan bli lite enformigt, då är det bra om man kan hitta lite roligare alternativ.

Har nu gjort min tredje dag på kostprogrammet cellreset. Där jag äter ren mat utan tillsatt socker eller salt. Det går riktigt bra. Skönt att städa ut julen både i hemmet och på insidan av min kropp. Bort med allt socker och istället starta om mina celler, få friska insulinreceptorer och ett stabilt hormonsystem.

Igår kväll var det dags för lite nytt. Kvällens sista måltid blev två fluffiga äggmoln. Snabbt, enkelt och lite annorlunda.

Äggmolnen är väldigt enkla att göra, endast 1 ingrediens som man kan utöka så mycket man vill. Man kan piffa till med vilken fyllning, eller kryddor man vill. Ska göra molnen och fylla med frukt eller bär, mer som en efterrätt. Men det får bli längre fram i kuren, eftersom jag bara äter proteiner denna vecka och ska under nästa vecka lägga till grönsaker.

Som jag sa är tillagningen mycket enkel.

Separera äggula och äggvita. Vispa äggvitorna till ett fluffigt skum. Jag vispade 2 äggvitor och gjorde 2 moln. Klicka upp på en plåt. Gör en liten grop till den eventuella fyllningen.

Grädda i ugnen 225 grader i ca 3 min. Plocka ut molnen och sätt äggulan i gropen. In i ugnen i ca 3 min. Klart!

Smarrigt! Goda att äta när de är lite varma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s