Recept

Fröknäcke med smak av pepparkaka

Har jag nämt tidigare att jag älskar alla juliga smaker? Nu närmar vi oss julafton med stormsteg. Testade att göra ett fröknäcke med kanel, ingefära och nejlika. Svårt att inte äta av det. Oj så gott!

Fröknäcke är enkelt att göra, man tager vad man haver. Dessutom glutenfritt. Det blev en skafferitömning. Hade bara linfrö och hackad mandel, rester från glöggminglet. Man kan ju välja vad man vill i fröväg. Även mandelmjöl och kokossocker blandades ner i smeten.

Här kommer receptet:

1 1/2 dl valfria frön/ nötter

1/2 dl mandelmjöl

1 dl kokossocker, går säkert att utesluta ifall man vill.

1 msk fiberhusk

2 tsk kanel

1 tsk mald ingefära

1/2 tsk malen nejlika

2 1/2 dl hett vatten.

Blanda alla ingredienser i en bunke, stjälp upp på en plåt. Platta ut smeten rejält, så den täcker hela plåten. Grädda knäcket i 150 grader i ca 20 min. Jag tog ut plåten, skar i rutor och vände på rutorna och in i ugnen i ytterligare 20 min. Låt brödet ”torka” i ugnen en stund innan du avnjuter det.

Smarriga rutor av fröpepparkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s