Hälsa, Min resa, Näring

Min resa

Detta kunde jag inte ana för 3 år sedan. Att jag skulle blogga, det fanns inte på kartan. Tack vare min mentor Johanna som ständigt utmanar mig så har jag nu börjat göra saker jag inte trodde jag skulle klara av.

Jag ska berätta lite om mig själv och början på min ”livsstilsförändringsresa”

Mitt namn är Yvonne Björk, är 41 år och bor i Skellefteå tillsammans med min man man och våra 2 barn.

Jag har tagit ett beslut! Ett beslut att göra en livsstilsförbättring. Jag har förbättrat sidor hos mig som legat på sparlåga. Därav ordet förbättring istället för förändring.

Det här är jag…eller mitt gamla jag. Säkert många som känner igen sig! Jag är utbildad frisör och har jobbat i branschen i över 21 år. Senaste 8 åren har jag drivit egen salong tillsammans med en vän. Eget företag innebär oftast mycket stress, långa dagar och oregelbundna måltider. Det har varit mycket som snurrat i huvudet och stressat på….liksom fast i ekorrhjulet…stiga upp, trött, tjata, stressa, somna i soffan, ingen ork, förkyld, ont i kroppen, slut ström, och huvudvärk….men det är väl normalt?

För 3 år sedan kom jag i kontakt med ett näringstillskott. Vem behöver det egentligen? Inte jag! Jag mår bra, sover bra. Stress och magkatarr är väl normalt? Eller hur? Men sanningen är att jag tror att vi alla behöver tillsätta extra näring. Näringsvärdena i vår mat, frukt och grönt har sjunkit så mycket sedan 80-talet.

Ansåg att jag inte inte alls hade ett behov av extra näring. Skeptisk till tusen. Men tillslut så gav jag efter. Tänkte att jag ger det en chans, ger det inget så slutar jag… Kände effekter väldigt snabb! Det är som att kroppen skrikigt efter näring i flera år men jag har inte fattat vinken. 3 år senare så tar hela familjen fortfarande näringstillskott med vitaminer och mineraler varje morgon och kväll.

Den här bilden är med exakt ett års mellanrum. Så visst har det hänt saker. När kroppen är i balans och harmoni så händer det saker både på insidan och utsidan.

Upplever mig själv som en väldigt lyhörd person, men tydligen har jag inte varit tillräckligt lyhörd över vad min egen kropp försökt säga till mig. Tack och lov så har jag skärpt mig rejält och lyssnar ofta på vad kroppen sänder ut för signaler.

Har insett att jag under flera år varit extremt låg på näring! Känner enorm tacksamhet! Har en harmoni i kroppen, och otroligt mycket mer energi. Känner glädje, skrattar betydligt mer nu. Känner även en nyfikenhet inför nya saker. Tar itu med saker och ting.

När kropp och knopp får rätt förutsättningar så samarbetar den mycket lättare.

Nu när min kropp och knopp samarbetar så mår jag så otroligt bra. Jag har hittat ett inre lugn som jag aldrig känt tidigare!. Känner ingen stress över saker och ting. Självklart har jag pressade situationer som gör mig stressad men låter dem inte påverka mig negativt.

Vilken härlig känsla att få känna sig pigg, då menar jag pigg på riktigt! Energin flödar. Viljan att göra saker finns där. Ångar på fast på ett bra och hälsosamt sätt.

Förstå, att få vakna utvilad även efter en kort natt. Timmarna på mitt dygn har blivit fler. Energin har gjort att jag orkar göra saker istället för att somna i soffan som en trasa på kvällen.

Jag har börjat utmana mig en hel del. Jag satte ett mål för detta år och det var att gå utanför min komfortzon. Oj vad jag har utmanat mig. Är inget fan av att åka bergochdalbanor men i sommar vann jag över hjärnspöket. Det var en förlösande upplevelse. Jag grät av lycka inte av rädsla. Det händer verkligen saker när man utsätter sig för lite jobbiga situationer. Året är inte slut än och jag fortsätter att utmana mig. Jag låter mig inte påverkas av negativ energi. Rensar bort energitjuvar.

I och med en stor förändring i företaget så tog jag även ett annat viktigt beslut. Ett beslut att göra något åt min livsstil. Detta beslut har gett mig mer kraft och energi att hålla rätt focus, vilket har gett mig en bättre livskvalité.

Vi har alla olika drömmar om hur vi vill att våra liv ska se ut. För mig är livskvalité många saker. Mina 4 grundpelare till en bra livskvalité är goda matvanor, god sömn, träning och återhämtning/stresshantering.

Med mer energi och fler timmar på dygnet så har intresset för matlagning ökat. Jag är absolut ingen kock men jag älskar att experimentera. Dock inte alltid uppskattat… Den energi som jag får av bra mat och extra näring gör att jag orkar ta itu med så mycket mer som till exempel……

Jag har aldrig varit en träningsmänniska. Men johanna, min mentor har inspirerat mig att börja springa. I början var det ett experiment. Ett test för att se hur många dagar i rad jag kunde springa innan jag blev sjuk. (Hörde till vanligheten tidigare) Nu gott folk så har jag snart passerat 325 dagar i rad! Jag har sprungit varje dag i regn, snöstorm, värme och ishalka och jag mår superbra!

Jag njuter av vardagen, ser förbi ekorrjulet. Det finns guldkorn i vardagen, gäller bara att stanna upp och reflektera! Tar till vara på den lediga tiden man har och umgås med familj och vänner. Hittar på saker som tillför positiv energi.

Jag är otroligt tacksam för många saker, stannar upp varje dag och känner tacksamhet.

Jag tar klokare och sundare beslut när det gäller kost, jobb, träning m.m Men för mig har det klokaste och mest sunda beslut varit att tillföra extra näring som min dagliga rutin.

Det har gett mig så mycket mer än vad jag trodde att det skulle göra. Har tagit mig ur ekorrhjulet och ser saker och ting från en annan sida. En positiv sida!

Jag ångrar inte att jag testade näringstillskottet. Det har gett mig energi och kraft till att förbättra och utmana mig själv. Jag tog ett beslut, att göra en förbättring och det är det bästa jag gjort!

Tack för mig, Kram/ Yvonne Björk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s