Träning

Var konsekvent

Det är inte alltid lätt att skapa en ny vana eller rutin. Tidigare gav jag lätt upp, gav vika för alla möjliga ursäkter…

När man ska skapa en ny vana är det viktigt att den nya vanan får ett ordentligt fäste. Jag har hört att man kan ändra en vana på 21 dagar. Jag tror att det tar längre tid. Det viktigaste är att du konsekvent ägnar dig åt den nya vanan istället för att fokusera på kvalitén, till en början.

Så fort du släpper den nya vanan eller rutinen är det otroligt lätt att falla tillbaka. Om man hoppar över en vana 3 gånger i sträck så kan det vara kört. Och då måste du mest troligt börja om från ruta 1.

Jag har varit konsekvent med min träning. Jag tog ett beslut att göra en förbättring i min livsstil. Jag ville börja springa. Började med en runstreak. I början var det mest en test för att se hur många dagar i rad jag kunde springa innan jag blev förkyld, det hör ju ofta till vanligheten. Börja med att träna och bli sjuk. Jag skrev öppet om min runstreak just för att jag inte skulle kunna hitta på ursäkter att komma undan. Jag blev aldrig förkyld och jag har passerat 300 dagar i rad. Så det kan man väl kalla en bra vana!

Har du tagit ett beslut, vad det än gäller. Om det är träning, kost eller något annat så var konsekvent.

Utvärdering efter löpning i 300 dagar i rad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s