Träning

Gnistrande vackert

Jag är inget stort fan av vinter, snö eller kyla.

Tidigare år ville jag helst gå i ide under vinter, precis som björnarna. Såg inget positivt med vinter och snö. Vilken tur att man kan ändra sig.

Jag gillar att åka slalom, ett intresse som jag delar med hela familjen. Det är ju jätteroligt att dela ett intresse. Hade vi inte haft det så vet jag inte vad vi hade gjort på vintern. Kanske gått i ide.

Men när det är gnistrande dagar som denna så måste man bara ut!

Tror att jag måste ändra uppfattning om kylan. Den har faktiskt sina fördelar! Har upptäckt att min kropp är nog designad för att vara ute i kylan. Iallafall att springa i kylan. Det går superbra!

Idag begav jag mig ut på runda nr 315, jag springer varje dag. Dagens runda gick längs Öbergsleden. En vandringsled i närheten av där jag bor. Mycket trevlig terräng. Vädret var gnistrande vackert. Sol, frost och några minusgrader. Svårt att veta hur man ska klä sig i kylan när man ska springa. Eftersom jag startade min runstreak i januari så har jag hyfsad koll på hur många lager som behövs vid minus 5.

Upplever att det går så mycket lättare att springa när det är kyligt. Känner inte att det är jobbigt att andas, bara härligt med hög och klar luft. Svettas inte riktigt lika mycket. Det är som att jag flyger fram och orkar mycket mer. Det är kanske något jag fått för mig, men det funkar så. Så jag fortsätter att springa även fast det är vinter, kallt, mörkt och halkigt. Det gäller att anpassa sig. Rejäla skor med dubbar, reflexväst, mössa, handskar och lager på lager på kroppen.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så mitt tips till dig är att det går faktiskt att motionera ute under vinterhalvåret. Inga ursäkter!

Kram/ Yvonne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s